Harta site-ului
Ajutor
Conducerea raionului Dubăsari a participat la adunarea generală a Asociației Utilizatorilor de Apă Coșnița
Conducerea raionului Dubăsari a participat la adunarea generală a Asociației Utilizatorilor de Apă Coșnița

La data de 17 februarie 2023, în sala de ședințe a primăriei com. Coşniţa, s-a petrecut Adunarea generală a Asociaţiei Utilizatorilor de Apă pentru Irigare ,,Coşniţa” (AUAI ,,Coşniţa”).
La adunare au  participat: membrii Consiliului de administrare a AUAI ,,Coşniţa”, membrii reprezentanţi ai  utilizatorilor agricoli din sectoarele SCI  Coşniţa, conducerea  Fondului de Dezvoltare Durabilă Moldova în persoana doamnei Valentina Badrajan- director executiv, reprezentantul Secției agricultură și cadastru a CR Dubăsari dl Berzan Mihail precum și la invitația AUAI „Coșnița”, la ședința dată a participat și Președintele raionului Dubăsari dl Grigore Filipov.
Ședința a cuprins douăsprezece întrebări, care au fost analizate și discutate.
Întrunirea de lucru a început cu prezentarea activității asociaţiei pe parcursul anului 2022, chestiune prezentată de către preşedintele Consiliului de administrare AUAI ,,Coşniţa” dl Sergiu Grîjancovschi.
Printre raportori a mai luat cuvânt dl Stasiev Alexandru – director executiv AUAI Coșnița, care a prezentat activitatea și îndeplinirea indicatorilor planificați pentru anul de activitate 2022. Darea de seamă financiară anuală a asociației a fost raportată de către dna Mariana Abaturov – contabil AUAI Coșnița. Despre consumul fraudulos de apă din sistema de irigare a informat dl Sergiu Verlan – Președintele Comisiei de soluționare a litigiilor. Rezultatul controlului managementului financiar-economic a fost raportat de către Președintele Comisiei de cenzori dna Galina Nagalisov.
De asemenea, pe parcursul ședinței raportorii au vorbit și despre succesele şi problemele de lucru cu care s-a confruntat asociaţia pe parcursul anului 2022.
În anul 2022 au fost pompate 1 838 000 m3 de apă. Pentru a face față problemelor cu care se confruntă asociația pentru o activitate viabilă s-a propus ca în a. 2023 prețul pentru 1 mde apă folosit la irigare pentru membrii asociaţiei să fie de 4,5 lei, pentru non membru de 13,5 lei m3. De asemenea, a fost majorată pentru anul 2023 plata cotizaţiei pentru 1ha, constituind 460 lei, față de anul 2022 care a fost de 400 lei. La fel pentru anul 2023 a fost majorată și cotizația de aderare ca membru al asociației, constituind 1000 lei.  De asemenea s-a propus ca să fie excluși din membri ai asociației până la 1 aprilie curent, persoanele care au acumulat datorii istorice la cotizații.
Adunarea generală a decurs într-o atmosferă constructivă și productivă. Conducerea AUAI Coșnița își propune în continuare dezvoltarea asociației cu membri responsabili și ca suprafața terenurilor irigate să se mărească considerabil.
Mihail BERZAN, specialist principal SAC

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Conducerea raionului Dubăsari a participat la adunarea generală a Asociației Utilizatorilor de Apă Coșnița - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta